9 серпня відбуваються вибори президента республіки. На виборчій дільниці №17 у Мінську, столиці Білорусі, перехожі зазняли відео цього процесу. До вікна на другому поверсі приставили звичайну розкладну драбину. Знизу її підтримував міліціонер, а зверху якийсь чоловік. По драбині вниз спускалась жінка, тримала в руках пакунок. Паралельно з цим на мотузці з другого поверху на перший спускали інші пакунки. Їхній зовнішній вигляд натякає на те, що всередині них - папери, швидше за все бюлетені.

Відповідним записом поділилося на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter видання Медиазона.

Можна навіть припустити, що це бюлетені, на яких стоїть галочка поруч із прізвищем альтернативної до Лукашенка кандидатки президента.

Президента Лукашенко вже доволі давно нарекли останнім диктатором Європи: все через те, що він щоразу балотується на цю посаду і щоразу “душить” будь-яку опозицію чи альтернативних кандидатів. Цього року вибори супроводжувались масовими акціями протесту по всій країні. Одним із центральних гасел є зміна влади, прозоре обрання нового очільника держави. Окрім класичного для Лукашенко ув'язнення і недопуску до виборів альтернативних кандидатів, цього року працівники міліції та правопорядку активно “пакували” учасників протестів.

Протести в Білорусі, скріншот: YouTube
Протести в Білорусі, скріншот: YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Білорусі, де проходять вибори президента, "випадково" не працюють Telegram, YouTube та Instagram.

Як повідомляв портал Знай.ua, "Не треба рипатися", - українців перестали пускати в Білорусь перед виборами.

Також Знай.ua писав, що "З-під контролю нічого не вийде": Лукашенко віддав свій голос на виборах президента.