Могильов, третє за величиною місто Білорусі спостерігає як ОМОН повністю оточив площу перед торговельним центром, на якій зібрались протестувальники. Щойно було проголошено результати екзит-полу - очікувано, перемогу здобув чинний президент республіки Олександр Лукашенко.

Про це повідомляє NEXTA.


Люди на площі вимагають змін і виражають незадоволення результатом, проте вся критики виключно мирна. Натомість площу оточує ОМОН і стягує спецтехніку, що перекриває рух. Навіть автомобілі, власники яких увімкнули пісню “Перемен” групи “Кино”, під загрозою: їх арештовують і зупиняють. Пісня “Перемен” Кино - неофіційний гімн акцій протесту цих виборів. Окрім цього люди вигукують “Жыве Беларусь!”



ОМОН Білорусі працює надзвичайно ефективно: вже після трьох хвилин операції площа абсолютно пуста. Близько двадцяти людей затримано, серед них є і журналісти. Відео очевидців встигло показати людей, які тікають стрімголов. Схожі акції протесту і “зачистки” відбуваються і в інших великих містах країни.

ОМОН розігнав мітинг у Могильові, скріншот відео
ОМОН розігнав мітинг у Могильові, скріншот відео

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, шалені черги на КПП: рішення Кабміну змусило сотні людей терміново покинути анексований Крим.

Як повідомляв " Знай.ua", в Білорусі, де проходять вибори президента, "випадково" не працюють Telegram, YouTube і Instagram.

Також Знай.ua писав “Не потрібно рипатися”, — українців перестали пускати до Білорусі перед виборами.