У Білорусі вибори президента закінчилися масовими заворушеннями. Проти протестувальників був використаний увесь арсенал правоохоронців, у тому числі гумові кулі, світло-шумові гранати і водомети. Тим не менш, подекуди мітингарі виявилися спроможними дати відсіч міліції.

Відео такого інциденту ділиться TUT.by.

На записі можна побачити, як рішучий наступ натовпу протестувальників дозволяє відтіснити людей у чорному одязі - ймовірно, співробітників ОМОНу.

ОМОН зустрів відсіч, скріншот відео
ОМОН зустрів відсіч, скріншот відео

9 серпня в Республіці Білорусь відбулись вибори президента. Лукашенко всіляко перешкоджав адекватному і демократичному виборчому процесу - громадськість зафіксувала чисельні порушення і фальсифікації. Було зроблено ряд ув'язнень, що спровокувало масові протести.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наразі інформація з Білорусі надходить дуже обмеженою кількістю через фактично відсутній в країні доступ до мережі Інтернет - уряд обмежив його, щоб ускладнити координацію протестувальників.

Нагадаємо, Білоруські протести докотилися до Києва - під посольством сталися сутички з поліцією.

Як повідомляв "Знай.ua", фанати Путіна "зливаються" один за іншим: Агутін, Лепс і П'єха оголосили бойкот Лукашенка.

Також Знай.ua писав “Не потрібно рипатися”, — українців перестали пускати до Білорусі перед виборами.