В Індонезії вдруге за три дні активізувався вулкан на острові Суматра. Жертв наразі немає.

На індонезійському острові Суматра почалося виверження стратовулкана Синабунг. Вулкан викинув у небо гігантську хмару попелу - приблизно 5 км в діаметрі і близько 2,5 км у висоту.

Відео, як з вулкана з'являються клуби попелу, опублікували в Youtube.

Сьогоднішнє виверження стало другим за останні три дні. До цього вулкан кілька разів "прокидався" в 2010-2018 роках, а до 2010 "спав" протягом 400 років.

За словами місцевих жителів, небо під час виверження стало дуже темним, а звук нагадував гуркіт грому. Влада попередила людей про виверження заздалегідь, порадивши не підходити до вулкану ближче, ніж на 3 км, і носити маски для захисту від попелу.

Повідомлень про жертви поки що не надходило, польоти над островом також тривають.

Зазначимо, що стратовулкан - шаруватий вулкан в формі конуса, який складається з безлічі затверділих шарів лави, вулканічного попелу і тефри - матеріалу, який викидається вулканом в повітря. Такий вулкан періодично вивергається, але при цьому його лава настільки в'язка і густа, що застигає перш, ніж встигає розповсюдитися навколо вулкана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, у Європі пробуджується могутній вулкан: вчені передрікають масову евакуацію

Як повідомляв портал Знай.ua, на острові Стромболі (Італія) знову розбушувався однойменний вулкан. Вчені заявляють, що його виверження не припиняються близько 20 тисяч років.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли на Венері 37 активних вулканів