Польща послаблює карантинні заборони для українців з 10 серпня. У посольстві України повідомили, що деякі заборони для громадян, які прибувають у сусідню країну, будуть зняті.

Читайте Знай в Google News!

Так, з 10 серпня буде дозволено не проходити обсервацію громадянам України, які прибувають в країну на літаках. Про це повідомляти на сайті посольства.

"Пасажирам повітряних суден, які здійснюють міжнародний переліт до Польщі з аеропорту, який розташований на території України, дозволено не проходити обов'язковий карантин після прибуття", - йдеться в повідомленні.

До відповідних документів також внесено зміни. Крім того, список осіб, які маю право на в'їзд до Польщі оновлено.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

В літаку, фото pxhere
В літаку, фото pxhere

Потрапити в Польщу можуть:

- Громадяни, які є подружжям або дітьми громадян Республіки Польща, або перебувають під постійною опікою громадян Республіки Польща.

- Громадяни, які мають Карту поляка.

- Громадяни, які мають право на постійне або тимчасове право на проживання на території Республіка Польща.

- Громадяни, які мають право на виконання робіт на території Республіки Польща на тій же основі, що і громадяни Польщі, мають дозвіл на працевлаштування або підтвердження наміру виконання сезонних робіт, підтвердження доручення на виконання робіт іноземцю на території Республіки Польща, які виконують роботу на території Республіки Польща або надають документи, з яких випливає, що виконання роботи почнеться відразу після перетину кордону;

- Громадяни, які здобувають освіту в Польщі (учні, студенти, слухачі, здобувачі післядипломної освіти, докторанти)

- Науковці, які проводять дослідження на території Польщі.

- Члени сімей (подружжя, діти) громадян Європейського Союзу, Європейської угоди про вільну торгівлю (EFTA) – сторони угоди про Європейський економічний простір, або Швейцарії.

- Громадяни, які є водіями транспортних засобів у сфері міжнародних пасажирських, вантажних або комбінованих перевезень і в'їжджають на територію Польщі в рамках виконання службових обов'язків.

- Дипломати та члени їх сімей.

- Громадяни, які є пасажирами повітряних суден, що здійснюють міжнародний переліт з аеропорту, розташованого на території Чорногорії, Грузії, Японії, Канади, Албанії, Республіка Корея і належать хоча б до однієї з перерахованих вище категорій громадян України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як відрізняються доходи і ціни в Україні та Європі.

Як повідомляв портал Знай.uа, українка поїхала на заробітки до Польщі і стала чужою для сім'ї.

Також портал Знай.uа писав, що українці розкрили правду про пекельні заробітки в Польщі.