Серед українських батьків, діти яких буквально через кілька тижнів повинні будуть зустрітися з унікальним, через карантин, навчальним роком, постійно задаються все новими і новими питаннями. Українців цікавить, кому і коли, окрім дітей, можна буде приходити на територію школи.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню громадської діячки Тетяни Гуменюк у мережі Facebook. Експерт роз'яснила рекомендації Міністерства освіти і науки України.

Публікація документів громадською діячкою Тетяною Гуменюк, скріншот: Facebook
Публікація документів громадською діячкою Тетяною Гуменюк, скріншот: Facebook

"Батькам в школу можна! МОН рекомендує провести бесіду з батьками на тему: Стороннім вхід заборонено! Знімаю прокляття дезінформації: батькам в школу можна! Фух;) Насправді МОН не забороняє батькам відвідувати школи. А лише рекомендує провести з батьками бесіду про недопуск до школи сторонніх осіб. Уважно читаємо Лист МОН №1 / 9-420 керівникам департаментів освіти та навчальних закладів. А я нагадаю вам чому батькам в школу можна і потрібно: - Батьки є учасниками навчального процесу. Як учні та педагоги. СТ. 19 ЗУ Про освіту — діти і батьки не повинні розлучатися всупереч їх волі, за винятком випадків, коли таке розлучення необхідно в інтересах дитини і цього вимагає рішення суду, яке набрало законної сили. Ст. 14 ЗУ Про охорону дитинства - держава забезпечує те, щоб дитина не розлучалася зі своїми батьками всупереч їх бажанням. Конвенція ООН про права дитини — мати, батько та дитина мають право на безперешкодне спілкування між собою, окрім випадків, коли таке право обмежене законом ст.153 Сімейного кодексу України. П.С. і наостанок: будь-які обмеження / заборона батьків доступу до школи з боку керівництва школи є незаконними.",- пояснює Тетяна Гуменюк.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Публікація документів громадською діячкою Тетяною Гуменюк, скріншот: Facebook
Публікація документів громадською діячкою Тетяною Гуменюк, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що в Україні налічують 36 тисяч зайвих вчителів і потрібно оптимізувати загальну кількість і за рахунок цього збільшити зарплату тим, хто залишиться працювати. Про це розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським школярам дозволили навчатися вдома: математика з мамою та оцінювання 4 рази на рік.

Як повідомляв Знай.uа, карантин не завадить українцям вступити до вишів: дати є - іспити відбудуться, але за новими правилами.

Знай.uа писав, як діти в школу? У Міносвіти озвучили три сценарії початку навчального року.