До кінця осені 2020 року в Україні може початися друга хвиля коронавірусної інфекції covid-19. Принаймні, такий сценарій подій очікують у МОЗ. Ця так звана "друга хвиля" буде поєднана з епідемією грипу, яка починається в жовтні.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві міністра охорони здоров'я Максима Степанова під час брифінгу.

Максим Степанов, фото: 5 канал
Максим Степанов, фото: 5 канал

За словами міністра, в Україні вже підготували лікарні для другої хвилі, вони розраховані приблизно на 10 000 пацієнтів. Всі лікарні намагаються максимально швидко облаштувати і забезпечити киснем. Також в країні збільшили кількість ліжок з централізованим киснем на 2,5 тисячі.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми вважали, що у нас буде так звана друга хвиля — значне збільшення хворих — десь в жовтні або листопаді", - заявив Степанов.

Також варто нагадати нашим читачам, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що керівництво школи буде відповідально за виявлення учнів з Covid-19. Крім того, Максим Степанов додав, що відповідальність за дотримання санітарних правил у школах також покладено на керівництво шкіл.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, другий етап медичної реформи: українцям пояснили, що лікарі роблять безкоштовно.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні різко скоротили кількість ПЛР-тестів: у МОЗ пояснили, що відбувається.

Знай.uа писав, міністр Степанов пояснив, чому Харків потрапив до Червоної зони: "Хочу вибачитися".