В Мінську просто посеред вулиці білоруські силовики жорстко затримали двох громадян України, які є волонтерами благодійної організації "Восток SOS".

Затриманих українців Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва відвезли у невідомому напрямку. Про це повідомляє hromadske, оприлюднивши відповідні відео.

Читайте Знай в Google News!

На одному з відео зафіксовано, як силовики кладуть вниз лицем Євгена Васильєва, скручують йому назад руки і, штовхаючи, ведуть до автозаку.

На іншому відео Костянтин Реуцький, колишній журналіст hromadske, знімає, як силовики жорстко затримують чоловіка, який просто переходив дорогу.

Видання намагається зв'язатися з посольством України в Білорусі, однак там не відповідають.

Українські волонтери - не перші жертки озвірілих силовиків Лукашенка. У Білорусі на акціях протесту затримали 9 українців, а також побили фотокореспондента Associated Press з України.

9 українців затримали у Вітебську, їм інкрімінували "адміністративні правопорушення". Посольство домоглося, щоб наступного дня після затримання українців відпустили з-під варти.

Щодо побитого українського фотокореспондента, то його з незначними травмами госпіталізували. Після надання допомоги у той же день виписали. До посольства України в Білорусі він не звертався.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, армія Лукашенка не шкодує навіть дітей

Як повідомляв портал Знай.ua, у Білорусі активістів розстрілюють на зупинках і витягають з авто

Також Знай.ua писав, у Білорусі показали "концтабір", де тримають протестувальників