Днями в інтернет-групах про життя у місті Севастополь виклали фотографій річок Бельбек і Кача. На світлинах складно побачити річки, адже те, що на них зображено більше схоже на калюжі. На жаль, така ситуація зараз типова для усіх річок півострова.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише місцеве пропагандистське видання Новий Севастополь.

Річка в Криму, фото з соцмреж
Річка в Криму, фото з соцмреж

Старший науковий співробітник відділу планктону Інституту біології південних морів імені О.О. Ковалевського РАН Євгенія Карпова підтвердила, що така проблема існує, і назвала дві причини. По-перше, цього року Крим мав засуху, що трапляється. Під час засухи рівень води зменшується, проте згодом все налагодиться - це циклічний період. По-друге, у Криму водою з річок наповнюють водосховища і приватні господарства. Це дуже часто нелегально, а тому не існує можливості розрахувати ситуацію з необхідною кількістю води для водойм.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Річка в Криму, фото з соцмреж
Річка в Криму, фото з соцмреж

На світлинах можна помітити мертву рибу, яка валяється на землі - яке колись було дном річки. На багатьох фотографіях навіть не видно води, настільки зменшилось русло.

Нагадаємо, Україна припинила постачання води у Крим у зв'язку з його злочинною анексією. Своєю чергою це змушує окупаційну "владу" півострова визискувати його водні ресурси.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Крим збідніє - в РФ скорочують витрати.

Як повідомляв портал Знай.ua, Джигурда визнав Крим українським - "Дадуть зелене світло".

Також Знай.ua писав, що Усик у рідному Сімферополі чітко показав, чий Крим.