У п'ятницю, 14 серпня, велика частина території України перебуватиме в зоні сухих повітряних мас. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко. За її словами, в Україну прийшов сухий фронт, який визначатиме погоду на найближчі кілька днів. Однак варто приготуватися до прохолодної погоди. У західних і північних областях температура повітря прогріється до 18-20 градусів вище нуля. Найспекотніше буде на Сході і півдні – до +28 градусів.

У більшій частині України дощі малоймовірні, проте північним регіонам все-таки слід приготуватися до можливих злив. На північному сході України погоду визначатиме циклон, який прийшов з Росії. Тому є ймовірність дощів в Сумській, Харківській і частково в Полтавській області. У цих регіонах можуть пройти грози, можливий шквальний вітер. В інших регіонах вітер буде південно-східним, невеликим або помірним.

У Києві останній робочий день буде сухим, але прохолодним. Тому якщо вам потрібно кудись піти, рекомендується одягнутися тепліше. Температура повітря вдень опуститься до 21-23 градусів вище нуля. Вночі-ще холодніше, до 12-14 градусів тепла.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з жаркими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.