Носіння медичних масок в публічних місцях є одним з найбільш поширених способів протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19. Проте, позиції медичних організацій щодо доцільності цього кроку неоднозначні. Низка європейських країн прийняв рішення відмовитися від таких вимог.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: канадське франкомовне видання Le Journal de Montreal.

Провідним поборником масок, як і жорсткого карантину є Швеція. Враховуючи статистику, яка показує, що швидкість захворювання вірусом знизилась у країні, а кількість важких хворих наблизилась до нуля, уряд Швеції вирішив не заохочувати громадян носити маски. Справді, шведські міста вільні від людей у них.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Уряд Нідерландів також не вважає необхідним вимагати носити маски у всіх публічних місцях, хоча в аеропортах і громадському транспорті маска є обов'язковою. Уряд пояснює, що наявність маски може створити ефект безпеки, що допомагатиме людям менше тримати безпечну дистанцію.

"Ми не бачимо причин носити маски", - стверджують у Міністерстві охорони здоров'я.

Не вводять законів про обов'язкове носіння масок також Данія, Норвегія, Ісландія і Фінляндія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відновила червоний список країн, куди ще можна поїхати у відпустку.

Як повідомляв Знай.ua, Кабмін під час пандемії віддав півмільярда гривень українському спорту.

Також Знай.ua писав, що китайський вірус забрав життя двох молодих братів, мати збожеволіла від горя: "Поховали в один день".