Центрвиборчком Білорусі оголосив остаточні підсумки виборів. В результаті, за чинного президента Олександра Лукашенка свої голоси віддали 80% голосів, у Світлани Тихановської - 10%.

Читайте Знай в Google News!

Як повідомляє білоруське видання TUT.BY, на сайті комісії вже вказано, що "Президентом Республіки Білорусь обрано Олександра Григоровича Лукашенка".

Олександр Лукашенко, фото YouTube
Олександр Лукашенко, фото YouTube

За даними ЦВК, на 14 серпня всього на виборах проголосувало 5 818 956 осіб, під час дострокового голосування — 2 806 640 осіб. За Лукашенка нібито проголосувало 80,1% (4 661 075 осіб), за Тихановську — 10,1% (588 622 особи), за Дмитрієва — 1,2% (70 671 особа), за Канопацьку — 1,67% (97 489 осіб), за Череченя — 1,14% (66 613 осіб). Проти всіх - 4,59% (267 360 осіб).

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Своєю чергою Дмитрієв, Черечень, Канопацька і Тихановська подали до ЦВК скарги про невизнання виборів. Скарги Дмитрієва, Канопацької і Тихановської відхилені, а представників Череченя зі скаргою не пустили в ЦВК.

Після виборів 9 серпня люди масово вийшли на акції протесту проти фальсифікації результатів голосування. Вони виступають проти Олександра Лукашенка і на підтримку його головної суперниці Світлани Тихановської. Акції супроводжуються насильством силовиків, стрільба і затриманнями. Серед протестувальників є загиблі.

Протести у Білорусі, скріншот: YouTube
Протести у Білорусі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кондратюк дав характеристику "новим обличчям" з команди Зеленського: "Вчитися треба після, а не до?"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що МЗС після затримання українців у Мінську закликало утриматися від поїздок до Білорусі: "Дещо запізнилися"