Історія із славнозвісною "візиткою Яроша", якою зганьбились російські пропагандисти, повторилась в Білорусі - підконтрольний Лукашенку канал вирішив піти по стопах своїх російських колег.

Читайте Знай в Google News!

Державний канал "Білорусь 1" показав сюжет про опозиційного активіста Юрія Воскресенського, який давав покази щодо "московських ляльководів". Однак при цьому на екрані показали символіку СБУ та зображення Степана Бандери.

Воскресенського брутально затримали білоруські силовики, виламавши двері квартири і забравши йогоз дому. Про це раніше повідомляв опозиційний канал "Белсат" з посиланням на дружину Воскресенського.

І от уже на підконтрольному каналі Лукашенка показали, як Воскресенський "усвідомив, що його надурили", і дав покази.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У відео Юрія Воскресенського називають "організатором протестних акцій" в одному з районів Мінська, який ще й "виявився координатором" зі штабу опозиціонера Віктора Бабарики.

Юрій Воскресенський, скрін з відео
Юрій Воскресенський, скрін з відео

У сюжеті Юрій Воскресенський розповідає про свої контакти з московським політологом Дмитром Болкунцем, який мав намір "дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Республіці Білорусь".

"12 серпня 2020 року усвідомивши, що масові акції перетворюються на тотальний некерований хаос, я вирішив звернутися з каяттям до КДБ, де виклав всі свої відомості щодо правопорушень. Також я зрозумів, що мене наосліп використовували московські ляльководи", - сказав Юрій Воскресенський на камеру і закликав молодь не ходити на протести.

При цьому в сюжеті на екрані демонструють кадри з обшуку, однак, чи був це обшук саме у Воскресенського, з сюжету невідомо.

Зокрема показують протигази та будівельні каски, схожі на ті, які були в активістів українського Майдану, довідник про стрілецьку зброю та книжку "Восстань и убей первым".

"візитка Бандери", скрін з відео
"візитка Бандери", скрін з відео

"візитка Бандери", скрін з відео
"візитка Бандери", скрін з відео

В один з моментів на екрані з'являється гаманець з символікою Служби безпеки України, а також календариком з зображенням Степана Бандери у візитівниці.

Як саме ці предмети співвідносяться з показами Юрія Воскресенського про російського куратора, автори відео не уточнюють.

Нагадаємо, що у 2014 році російські ЗМІ як доказ причетності українських націоналістів до стрілянини у Слов'янську показували "візитівки Яроша", начебто знайдені на місці тих подій - Дмитро Ярош тоді був лідером "Правого сектору".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тіхановська, яка втекла з лап Лукашенка, звернулася до білоруських мерів з терміновим проханням

Як повідомляв портал Знай.ua, силовики в Білорусі солідаруються з протестувальниками

Також Знай.ua писав, Лукашенко отримав ультиматум від президентів країн НАТО