ЄС визнав вибори в Білорусі сфальсифікованими. Міністри закордонних справ усіх 27 країн Євросоюзу ухвалили політичне рішення - ввести нові санкції щодо офіційних осіб Білорусі, відповідальних за застосування насильства і порушення прав людини.

У п'ятницю, 14 серпня, на нараді міністрів закордонних справ країн Євросоюзу було ухвалено рішення визнати вибори в Білорусі сфальсифікованими і почати розробку індивідуальних санкцій. Про це повідомив міністр закордонних і європейських справ Словаччини Іван Корчок на своїй офіційній сторінці у Twitter.

"Відбулося важливе обговорення міністрів закордонних справ ЄС щодо Білорусі, консенсус про те, що вибори були сфальсифіковані. ЄС починає працювати над індивідуальними цільовими заходами проти тих, хто несе відповідальність за насильство стосовно мирних протестуючих і фальсифікацію виборів", – написав глава дипвідомства Словаччини.

Раніше можливість застосування санкцій до Білорусі припустили в Держдепі США. Однак з конкретними заходами там наразі не визначилися.

Як відомо, у Білорусі шостий день проходять масові протести. Тисячі людей вийшли на вулиці, вважаючи підсумки голосування сфальсифікованими. Протести супроводжувалися жорсткими затриманнями. Двоє постраждалих в результаті вуличних зіткнень померли.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Після цього білоруси перейшли до стадії підкреслено мирних "квіткових бунтів" і страйків по всій країні. Роботу зупиняють як великі державні заводи, так і невеликі підприємства. До страйку приєднуються діячі культури, мистецтва, будівельники, медики. На сторону протестуючих почали переходити співробітники силових структур.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко отримав ультиматум від президентів країн НАТО

Як повідомляв портал Знай.ua, силовики в Білорусі солідаруються з протестувальниками

Також Знай.ua писав, Тіхановська, яка втекла з лап Лукашенка, звернулася до білоруських мерів з терміновим проханням