На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України була опублікована петиція з проханням про спрощення отримання громадянства України громадянами Республіки Білорусь, які зазнали політичного переслідування.

Читайте Знай в Google News!

У тексті петиції описується безпрецедентний терор з боку силових служб, який почався після президентських виборів 9 серпня. В результаті політичні опоненти Олександра Лукашенка, опозиційні політики, активісти або прості мітингувальники знаходяться в небезпеці. Зараз у ЗМІ йдеться про сотні поранених і кількох убитих, а також тисячі затриманих правоохоронними органами.

Текст петиції, скріншот: petition.president.gov.ua
Текст петиції, скріншот: petition.president.gov.ua

"У даній ситуації Україна не може стояти осторонь. 13 серпня 2019 року ви своїм указом №594/2019 спростили процедуру набуття громадянства україни для громадян Російської Федерації, котрі зазнали переслідувань в РФ через свої політичні переконання. Сьогодні громадяни Білорусі потребують аналогічного кроку не менше, аніж громадяни РФ", - написав автор.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином потрібне розширення Указу № 594/2019 на громадян Білорусі, які були піддані переслідуванням через власні політичні переконання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, бізнес підтримав ініціативу Кабміну розробити національну економічну стратегію.

Як повідомляв "Знай.ua", читала з листочка під наглядом силовиків: глава ЦВК Білорусі розповіла, як було записне" зрадливе " відео Тихановской.

Знай.ua писав, що Лукашенко догрався: всі 27 країн Євросоюзу визнали вибори в Білорусі сфальсифікованими і готують санкції.