Скандально відома письменниця і мовна активістка Лариса Ніцой поділилася зі своїми читачами в соціальних мережах враженнями після візиту до Інституту вертебрології та реабілітації. Письменницю до остраху обрадував той факт, що все в цій установі українською мовою.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки новій публікації Лариси Ніцой в мережі Facebook.

Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook
Публікація Лариси Ніцой, скріншот: Facebook

"Ааааа! - скрикую в коридорі клініки. - Мені треба сфотографувати цей історичний момент! У клініці мені видали анкету. Сіла заповнювати і аж підскочила від радості. Дістаю телефон, щоб її зняти. Дівчата на рецепції здивовано витягнули шиї, що ж мене там так вразило. Лікар, який проходив повз, обернувся.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- Щось сталося?

- Так - кажу радісно.

Зачитую анкету.

- Будь ласка, заповніть анкету друкованими літерами, - далі замовкаю, тримаю паузу, а потім видаю, - заповніть анкету друкованими літерами - Тадами! - українською мовою. Я таке вперше бачу, щоб було уточнення - українською мовою!

Персонал з лікарем переглядаються між собою. Ледь помітно знизують плечима. Мовляв, дивачка якась, кажуть буденно "і у нас все українською". І починають далі займатися своїми справами.

Який же це кайф відчувати себе такою собі дивачкою, що ти у Франції здивувалася французькій мові, а на тебе дивуються у відповідь, так як якою ще може бути мова? Ніби ти в Німеччині здивувався німецькій мові, а на тебе дивуються, Бо яка ще мова буде в Німеччині. І так далі.

Браво! Інститут вертебрології та реабілітації. Реклама українською. Сайт за замовчуванням український. Дівчата на рецепції українською. Лікарі українською. Плакати на стінах клініки українською. Ну просто молодці. Це Україна.",- розповідає про те, що трапилося Лариса Ніцой.

Лариса Ніцой, фото Facebook
Лариса Ніцой, фото Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що Ужгородська письменниця виступила з гострою критикою державної політики в культурній сфері, викликавши бурхливу дискусію в мережі фейбук. Відповідне повідомлення Руслани Курах на своїй сторінці в Facebook опублікувала відома дитяча письменниця Лариса Ніцой.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, скандальна Ніцой передала Привіт Лукашенку.

Як повідомляв Знай.uа, одіозною Ніцой лякають дітей в Росії? Письменниця відзначилася їдким жартом.

Знай.uа писав, Ніцой розлютилася через українську мову, яку засунули в "сортир".