Лідер опозиції і суперниця Олександра Лукашенка на минулих президентських виборах Світлана Тихановська звернулася до білорусів і заявила, що готова стати національним лідером країни. Відеозвернення опублікували на YouTube-каналі "Країна для життя".

"У мене немає, і не було ілюзій, я ніколи не хотіла стати політиком. Але доля розпорядилася так, що я опинилася на передній лінії протистояння зі свавіллям", — заявила вона.

Тихановська додала, що захоплюється мужністю і організацією протестувальників.

"Я готова взяти на себе відповідальність і виступити в цей період в якості національного лідера з тим, щоб країна заспокоїлася, увійшла в нормальний ритм. Щоб ми звільнили всіх політв'язнів і в найкоротші терміни підготували законодавчу базу і умови для організації нових президентських виборів. Реальних, чесних і прозорих виборів, які будуть беззастережно прийняті світовою спільнотою", — заявила Тихановська.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

11 серпня Тихановська покинула Білорусь і поїхала до Литви. Вона зізналася, що була поставлена перед якимось дуже складним вибором, і згадала своїх дітей.

Попереднє відеозвернення вона читала з листочка і виглядала дуже переляканою. Тим часом офіційний ЦВК Білорусі опублікував дані згідно з якими у Лукашенка більше 80% голосів підтримки, а у Тихановської всього 10%. У країні вже тиждень проходять акції протесту і зіткнення з ОМОНом. Влада заявила про тисячі затриманих і десятки постраждалих.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Чак Норріс пообіцяв Лукашенку море сліз.

Як повідомляв Знай. ua, голова ЦВК Білорусі розповіла, як було записне "зрадницьке" відео Тихановської.

Також Знай. ua писав, що Лукашенко забарикадувався в Білорусі і нікого не впускає.