Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) звернулася до світу із закликом більше не запроваджувати карантин через пандемію коронавірусу, хоча раніше організація вимагала беззастережно дотримуватися обмежувальних заходів.

Читайте Знай в Google News!

ВООЗ закликала уряди всіх країн світу більше не вводити карантин через пандемію. Відповідну заяву зробила головна епідеміолог організації Марія Ван Керкхове, повідомляє medikforum.

За її словами, нові карантини через коронавірус, навіть якщо прийде друга хвиля, вводити не варто - наслідки подібних дій можуть бути катастрофічними. Головна епідеміолог ВООЗ зазначила, що дотримання соціальної дистанції, носіння масок і регулярне миття рук будуть достатніми засобами профілактики COVID-19.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Експерти ВООЗ назвали катастрофою результати карантинів, які були введені під час першої хвилі коронавірусу. Зокрема, їх сильно турбує закриття шкіл і університетів на цей період, а також неможливість надати належну медичну допомогу регулярно людям, які її потребують - онкологічним хворим, пацієнтам з інсультами та інфарктами.

Варто зазначити, що через пів року пандемії така заява ВООЗ звучить щонайменше дивно.

Пандемія коронавірусу змушує засумніватись у рекомендаціях ВООЗ, до яких людство звикло прислухатися.

Так, на самому старті пандемії, коли закриття кордонів з Китаєм могло різко стримати масштаби трагедії (або локалізувати її зовсім), чиновники ВООЗ закликали цього не робити, пускати туристів з Китаю в усі країни і не провокувати "нерівність".

Кордони все-таки закрили, але вже тоді, коли пандемія почала поширюватися по всьому світу. Негайно після цього ВООЗ визнала правильність закриття кордонів.

Після цього ВООЗ довгий час радила майже всім країнам світу закриватися на жорсткий карантин, який нібито пом'якшує розвиток пандемії. І ось тепер головний епідеміолог організації Марія Ван Керкхове заявила про неприпустимість карантинів при другій і всіх подальших хвилях COVID-19.

Виявляється, економічні наслідки карантину жахливі і набагато перевершують умовний виграш в медичному плані. Це "експерти" ВООЗ зрозуміли лише зараз.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків зі станцій "червоної зони"

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ потрапив у "жовту" карантинну зону з новими обмеженнями

Також Знай.ua писав, лікарі шокували правдою про поширення коронавірусу.