У середу, 19 серпня, українці відзначають важливе церковне свято – Яблучний Спас. У цей день в більшості областей країни переважатиме суха погода. Але в деяких місцях можливі грозові дощі через локальний Циклон Ingrid.

Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що температура повітря вдень буде вельми високою +27 +32 градуси. Трохи прохолодніше буде на Заході, особливо на Прикарпатті – +21 +25 градусів.

У Києві на Спаса вийде сонце. Температура повітря в столиці буде в межах +30 градусів. Згідно з прогнозом Діденко, послаблення спеки та періодичні локальні дощі слід очікувати у п'ятницю, 21 серпня.

В цілому на всій території України вітер дутиме з північного сходу, а його швидкість складе 3-8 метрів на секунду.

На Спаса над західною частиною України розташується локальний циклончик Ingrid і зумовить там грозові дощі, при грозах...

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще
Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 18 augustus 2020

Народний прогноз погоди в Україні

19 серпня відзначається свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. За старих часів помітили, що зі Спаса "погода перетворюється". Погода цього дня вказувала на майбутню осінь: "Який день у Другий Спас, такий і Покров". Якщо день був сухим, то і осінь суха буде, мокрий – мокра осінь.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з жаркими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.