Нещодавно в соціальній мережі Instagram з'явився важливий флешмоб #women_in_white на підтримку білорусів, які виходять на протести проти результатів президентських виборів.

Читайте Знай в Google News!

Так, художники та ілюстратори зображують на червоному тлі дівчат у білому, які беруться за руки і утворюють віртуальний ланцюг солідарності.

12 серпня в Мінську кілька сотень дівчат у білому вперше вийшли з квітами в руках і встали в ланцюг солідарності. Слідом за ними акція поширилася і по всіх містах республіки.

Відомо, що флешмоб організувала автор коміксів Катя Панченкова.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Складно робити вигляд, що нічого не відбувається. Раніше я навіть не читала новини, не хотіла знати нічого, що стосується політики і того, що відбувається в світі. Зараз, коли події зачіпають безпосередньо кожну людину так чи інакше, від поганих новин не сховатися і не замьютитися", - пише художниця в своєму Instagram.

До речі, автор флешмобу створила окремий акаунт, присвячений роботам учасників. У профілі Панченкова опублікувала інструкцію про те, як взяти участь, а також шаблон, за яким потрібно малювати фігуру, щоб їх руки збігалися і утворювали ланцюжок.

У публікаціях під картинками також залишають посилання на акаунти з реквізитами, куди можна перевести гроші постраждалим білорусам.

Нагадавши, Україна викликала посла в Білорусі через кардинальні зміни у відносинах між країнами. На такий крок Київ пішов уперше.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Тернополі з'явився гігантський прапор Білорусі: "Віримо".

Також портал Знай.uа писав, що спостерігачів на дільницях у Білорусі почали судити – когось навіть двічі.