У докторській дисертації в. о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета знайшли понад чверть (25,4%) матеріалів, переписаних з російських джерел.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомили дослідники Юрій Бойко та Василь Садовий, які опублікували аналіз роботи міністра на сайті "Помилки і фальсифікації в наукових дослідженнях".

Шкарлет отримав звання доктора економічних наук 24 січня 2008 року. У свою роботу він включив, зокрема, статтю "Діапазонний підхід ідентифікації стану економічної безпеки та конкурентоспроможності підприємства в контексті оптимальності основ його інноваційної політики". Виявилося, що в її основу лягла дисертація російської вченої Галини Сілкіної "Моделювання динаміки інноваційних процесів" 2000 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Дослідники на скріншотах напрацювань Шкарлета жовтим кольором позначили абсолютні збіги, бірюзовим – синоніми і перефразування, а зеленим – авторство чиновника.

Фахівці відзначили, що в науковій спадщині Шкарлета часто трапляється машинний переклад.

Ще одна претензія до дисертації Шкарлета стосується посилань на вигадані шматки текстів. Зокрема, мова йде про "Введення в динаміку керованих систем" (під редакцією В.В. Александрова від 1993 року) і "Системний аналіз науково-технічних нововведень" Кругликова А. Г 1991 року.

Також дослідників збентежила ідентичність певних малюнків у роботі Шкарлета і російських джерелах та присутність цілих шматків запозиченого тексту в його авторській статті "Практична реалізація функціонально-вартісного управління потенціалом економічної безпеки підприємства в контексті використання принципів його інноваційної політики".

Всього дослідники вивчили п'ять складових дисертації Шкарлета і підсумували, що з 362 сторінок роботи на 92 виявлено плагіат (25,4%).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше