Добробут українців з урахуванням тіньових доходів і спотвореної статистики не гірше, ніж у білорусів. При цьому за рівнем мінімальної заробітної плати Україна значно випереджає сусідню державу.

Міф про те, що білоруси через акції протестів можуть повторити "український сценарій" і опинитися в ситуації економічного колапсу, не відповідає дійсності. Про це заявив аналітик Єгор Комов в коментарі виданню obozrevatel. За його словами, зараз економіка України нічим не поступається Білорусі.

протести в Білорусі, фото GettyImages
протести в Білорусі, фото GettyImages

протести студентів на Майдані, фото Getty Images
протести студентів на Майдані, фото Getty Images

"Якщо брати рівень ВВП на душу населення, то через високий рівень тінізації економіка України значно поступається. При цьому якщо брати бізнес-клімат, фінансову стабільність, налагоджену взаємодію зі світовими фінансовими ринками, то ми вже зробили крок вперед. Білорусь же залежить від відносин з Росією, яка постачала її довгі роки дешевою нафтою і дотувала економіку ", - розповідає Комов.

У перекладі на українську валюту, мінімальна зарплата в Білорусі становить 4156 грн (375 білоруських рублів), а середній дохід складає 13,8 тис. Грн (або 1248 рублів). Мінімальна зарплата в Україні з 1 вересня складе вже 5 тис. Грн, при цьому середня зарплата трохи нижче - 11,5 тис. Грн.

Аналітик Ігор Тишкевич, порівнюючи економічну ситуацію в Білорусі і Україні, зазначив: прості громадяни в обох країнах живуть приблизно однаково. З одного боку, у Білорусі трохи вище макроекономічні показники (такі як ВВП на душу населення), але з іншого боку, в Україні досі величезний рівень тіньової економіки, який в тому числі є джерелом доходів українців.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європейський Союз надасть фінансову підтримку народу Білорусі

Як повідомляв портал Знай.ua, білоруський диктатор виніс українському президенту "попередження"

Також Знай.ua писав, у Білорусі помер ще один учасник протестів, який отримав вогнепальне поранення в голову