Міжнародна неурядова організація Marie Stopes International заявляє, що пандемія породила величезну хвилю небезпечних абортів і смертей матерів.

Через пандемію коронавірусу мільйони жінок і дівчаток у всьому світі перестали отримувати своєчасний доступ до протизаплідних засобів і послуг із переривання вагітності. Про це пише АР.

За час від початку пандемії чимало жінок перебувають на другому триместрі вагітності, тому що не змогли вчасно звернутися по допомогу.

За даними Marie Stopes International - міжнародної неурядової організації, що надає послуги з контрацепції та безпечного аборту, - в 37 країнах світу за період із січня по червень послуги з планування сім'ї та контрацепції отримали майже на 2 мільйони жінок менше, ніж за той самий період торік. В Індії ця проблема торкнулася найбільшу кількість жінок - 1,3 мільйона.

Південна Африка, фото: AP
Південна Африка, фото: AP

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Таким чином, організація очікує 900 000 незапланованих вагітностей у всьому світі, а також 1,5 мільйона небезпечних абортів і понад 3000 випадків материнської смерті.

Ці цифри можуть значно збільшитися, якщо послуги з планування сім'ї належним чином не надаватимуться в країнах Латинської Америки, Африки та Азії.

Нагадаємо, ВООЗ закликала світ більше не запроваджувати каранти

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі шокували правдою про поширення коронавірусу.

Також Знай.ua писав, "Укрзалізниця" призупинила продаж квитків зі станцій "червоної зони"