Світлана Тихановська, яка є головною конкуренткою Олександра Лукашенка на президентських виборах в Білорусі, неоднозначно відповіла на запитання про анексію Росією Криму.

Читайте Знай в Google News!

Тихановська назвала окупацію Кримського півострова у 2014 році війною і кровопролиттям. За її словами, "де-юре півострів належить Україні, але де-факто він російський"

На YouTube опублікували кадри інтерв'ю з Тихановською, яке, ймовірно, було записано ще до виборів.

На запитання журналіста, як вона ставиться до анексії Криму, Тихановська заявила, що те, що трапилося на півострові, було частиною війни.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Я можу ставитися до цього тільки з погляду звичайної людини. Це була війна. Це було кровопролиття. Так не повинно бути в ХХI столітті, розумієте? Я не вникала тоді в політичні відносини, я бачила тільки людський біль", – сказала вона.

У той же час Тихановська не дала чіткої відповіді, якій країні належить Крим. Вона пояснила, що "де-юре півострів належить Україні, але де-факто він російський".

Раніше в інтерв'ю виданню Meduza Тихановська ухилилася від відповіді на це питання.

"Я розумію, що питання про Крим розколює суспільство. А мені не хотілося б необережними словами когось відштовхнути", – сказала тоді вона.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Європейський Союз надасть фінансову підтримку народу Білорусі

Як повідомляв портал Знай.ua, білоруський диктатор виніс українському президенту "попередження"

Також Знай.ua писав, у Білорусі помер ще один учасник протестів, який отримав вогнепальне поранення в голову