В кінці серпня Українське державне підприємство "Укрзалізниця" запускає пілотний проект, в ході якого в поїздах будуть впроваджена воєнізована охорона.

Пасажирські поїзди в кількості десяти пар будуть супроводжуватися такою воєнізованою охороною з метою забезпечення безпеки пасажирів. Вона діятиме у разі порушення певними пасажирами правил поведінки разом з поїзною бригадою.

Поліція в поїзді, скріншот: Youtube
Поліція в поїзді, скріншот: Youtube

З боку Національної поліції відповіді на звернення з проханням супроводжувати потяги в "Укрзалізниці" так і не отримали. Подібна охорона вже існує на залізниці, але тільки в супроводі вантажних поїздів.

Представники "Укрзалізниці" повідомили, що зараз вони знаходяться на етапі вибору поїздів, які, на їхню думку, мають найбільший попит або ті, де часті випадки нападу.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше в поїзді "Маріуполь-Київ" було скоєно напад на Анастасію Лугову з боку невідомого чоловіка, який домагався до дівчини і бив її.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, тарифи на транспорті повинні бути справедливими, це забезпечить НКРТ — Олександр Скічко. За його словами, "однозначний плюс цього законопроекту в тому, що він не так політизований, як, наприклад, законопроект про ринок землі. А значить, буде менше спекуляцій".

Як повідомляв "Знай.ua", деякі міста об'їжджатимуть стороною: Укрзалізниця зупинила продаж у чотири регіони. З понеділка 24 серпня закриває продаж квитків на потяги в регіони, в яких було помічено погіршення епідеміологічної ситуації.

Знай.ua писав, що з Центрального вокзалу в Києві різко зникли пасажири, що відбувається.