У наші дні все більшої популярності набуває така практика, як передача своїх особистих речей незаможним. Люди віддають старий одяг в дитбудинки, секонд-хенди, бездомним людям — і не бачать в цьому нічого поганого. Адже це навіть благородно-допомогти кому-небудь в нужді. Однак забобонні люди вважають, що віддавати свої речі даром не можна.

Часто це пов'язано з тим, що з плином часу предмети "набираються" енергетики свого власника. Причому чим частіше людина носить річ або користується нею, тим сильніше між ними енергетичний зв'язок. Передача речі означає розрив такого зв'язку. За деякими повір'ями, це може негативно відбитися як на колишньому хазяїні, так і на тому, хто прийняв річ в дар.

Є прикмета, що чужа енергія шкодить здоров'ю. Нібито, за допомогою речі можна передати пристріт або псування. Є і зворотна прикмета-речі" з чужого плеча " можуть принести і удачу. Але тільки якщо попередній власник був везунчиком.

Які речі не можна віддавати

За століття навколо речей склалося безліч прикмет. Причому, наші предки вірили, що передавати в чужі руки безоплатно не можна не тільки одяг і взуття. У список входять і інші предмети побуту:

Однак ті ж народні повір'я говорять і про те, що інші особисті предмети все-таки можна дарувати, якщо їх попередньо «очистити» від своєї енергетики. Причому найчастіше саме в буквальному сенсі.

Це можна зробити за допомогою звичайної солі. Наприклад, якщо мова йде про одяг, просто додати кілька крупинок в воду під час прання. Інший варіант-віддати річ за символічну плату. Підійде навіть і один рубль. Так, зокрема, прийнято передавати ножі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, захистить від нечестивого і подарує солодкий сон: молитва, яку варто читати щовечора.

Як повідомляв Знай.иа, Святий Пантелеймон, спаси-потужна молитва від усіх хвороб.

Знай.иа писав, у Чернівцях "тазик" для миття посуду перетворили на ікону стилю.