Попри подорожчання більшості продуктів в Україні, у червні 2020 року овочі борщового набору навпаки, почали дешевшати. Відповідну інформацію оприлюднили у Державній службі статистики України.

Читайте Знай в Google News!

Зокрема, у липні 2020 року ціни на продукти борщового набору знизилися на 15%, і зараз середня вартість кілограма моркви становить 8 гривень, а картоплю продають по 5 гривень за кілограм, зазначають у Держстаті.

Ціни на продукти, скріншот: YouTube
Ціни на продукти, скріншот: YouTube

Причиною такої тенденції став хороший урожай, який сформував надлишок пропозиції. Відомо, що минулого року місцеві аграрії не змогли до кінця задовольнити попит українського ринку в овочах борщового набору. Як наслідок, їх доводилося імпортувати, тому ціни були вищими.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

За даними Державної служби статистики, у порівнянні з травнем 2019 року, у травні 2020 року подешевшали практично всі овочі "борщового набору". Винятком стала тільки ціна на картоплю - вона виросла на 8,5% (15,27 грн/кг).

Борщ, фото: pixabay.com
Борщ, фото: pixabay.com

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гімн у виконанні Dzidzio затьмарив виступ Зеленського з нагоди Дня незалежності України, які пройшли 24 серпня на Софіївській площі у КИєві

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сніжана Єгорова після скандалу пішла у поліцію: "Мені і моїм дітям погрожували"

Також "Знай.ua" писав, що Олена Зеленська після пережитої хвороби звернулася до українців на День Незалежності: "Червона лінія, за якою..."