Верховна Рада України оголосила конкурс на ескіз Великого державного герба України.

Відповідний проект представив "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Необхідність існування Великого державного герба України прописано в Конституції. І за 29 років незалежності створити його намагалися вже 4 рази. Вперше - у далекому 1991 році, до розвалу СРСР. У 1996 завадив "людський фактор": надто багато людей мріяли відчути себе герботворцями. У 2001 уряд не дійшов до згоди у питанні дизайну символу. Учетверте - 2007-2009 рр, було оголошено новий конкурс та навіть затверджено ескіз, проте він не дійшов до голосування в парламенті.

За часів Януковича, у 2013 році, нинішньому тризубу хотіли надати повноправний статус герба, без приставки великий чи малий. Однак для цього необхідно було б змінити перший розділ Конституції, що являло б собою тяжкий та довгий процес.

Фото: torange.biz

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, необхідно врахувати вимоги до нового державного символу. Згідно з Конституцією, в основі великого герба має бути малий герб України (тризуб), а також герб Війська Запорізького (зображення козака з мушкетом). Як проходитиме конкурс на ескіз, поки не відомо. У постанові вказано лиш те, що до 1 листопада ескіз буде винесено на публічне обговорення, а до 1 грудня новий герб буде затверджено.

Нагадаємо, чи варто їхати на заробітки: порівнюємо реальні доходи в Україні та Польщі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Інга Мезеря показала, що творять депутати у розпал небезпечної інфекції: "Похвала важливіша за повагу до народу?".

Також "Знай.ua" писав, що українка з "Кобзарем" підкорила Арарат і зворушила земляків зізнанням: "Хотіла прославити Франківськ".