У червні 2020 року середня зарплата поляків склала близько 5 300 злотих, що становить приблизно 39 тисяч гривень. У порівнянні з такими сумами українці отримують в рази менше, так в липні в Україні середня зарплата склала 11 579 гривень.

Читайте Знай в Google News!

У Польщі мінімальна пенсія за віком, яку отримують місцеві жителі, становить 1 200 злотих, тобто трохи більше 8 800 гривень. У той же час в Україні мінімальна пенсія становить 1712 гривень, тобто в 5 разів менше.

В Україні чоловіки і жінки з наступного року виходитимуть на пенсії однаково – в 60 років. Зараз чоловіки виходять в 60, а жінки в 59 років і 6 місяців. У Польщі є різниця: жінки виходять в 60 років, а чоловіки в 65.

У 2019 Польща стала другою країною, в яку Україна експортувала найбільше товарів і четвертою, з якої імпортувала.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Польща найбільше веде співпрацю з країнами Європи, особливо Німеччиною, Чехією та Великобританією. Крім того, тісно співпрацює з Росією і Китаєм.

Різниця в рівні життя поляків і українців полягає в тому, що Польща є частиною Євросоюзу і він фінансує Регіон значними коштами. Ця допомога пішла на розвиток Польщі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Слуги народу взялися за пенсії, з чим залишаться українці після чергової індексації.

Як повідомляв Знай. ua, перерахунок пенсій в Україні 2020, новий прожитковий мінімум і 100 гривень.

Також Знай. ua писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".