Кабінет Міністрів запропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада. Про це розповів прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль на нараді в офісі Президента.

Читайте Знай в Google News!

За останні дні спостерігається по 1600 і більше хворих коронавірусом щодня, а всього з початку епідемії кількість хворих перевищила 108 тисяч. Ці невтішні цифри змусили Кабмін внести пропозицію про продовження карантину до 1 листопада.

Найактивніше вірус поширювався в Чернівецькій, Івано-Франківській, Харківській та Тернопільській областях.

Президент України Володимир Зеленський погодився підтримати цю ідею, згідно з якою необхідно використовувати превентивні заходи.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

У тому числі це торкнеться роботи нічних клубів і концертів, масових заходів.

" але карантин повинен залишатися адаптивним і не обтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організовувати роботу в нових умовах", - говорить Зеленський.

Через зростання захворюваності уряд розробляє регламент заборони на в'їзд в Україну іноземців з країн "червоної зони" терміном на 30 днів. Ця заборона не торкнеться водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Крім того, на прохання прем'єр-міністра Ізраїлю прийняли рішення про обмеження паломництва хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нові карантинні зони з 24 серпня, де закриються кафе і зупиниться транспорт.

Як повідомляв Знай. ua, у Чернівцях наплювали на" червону зону " Зеленського.

Також Знай. ua писав, що 1 вересня в дитячих садках, як вони працюватимуть під час карантину.