Уряд України має намір на 30 днів заборонити в'їзд іноземним громадянам з країн, які потрапляють до "Червоного списку" України через поширення епідемії коронавірусу. Про це повідомили на сайті офісу президента за підсумками селекторної наради 25 серпня.

Читайте Знай в Google News!

"на нараді зазначалося, що в світі також спостерігається зростання показників захворюваності COVID-19, тому український уряд розробляє регламент заборони на в'їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють в "червону зону" епідемії, терміном на 30 днів. Ця заборона не торкнеться водіїв транзитного транспорту і представників гуманітарних місій", - йдеться в повідомленні.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

В офісі президента не уточнили, на якому етапі знаходиться розробка даного рішення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На даний момент в Україні діє правило, згідно з яким прибулі в Україну з "червоної зони" повинні або відправитися на ізоляцію на 14 днів або протягом доби здати ПЛР-тест або приїхати в Україну вже з готовими результатами тестування, яке було зроблено не раніше, ніж за 48 годин до моменту перетину кордону.

Тим часом Кабінет Міністрів запропонує продовжити карантин в Україні до 1 листопада. Про це розповів прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль на нараді в офісі Президента.

За останні дні спостерігається по 1600 і більше хворих коронавірусом щодня, а всього з початку епідемії кількість хворих перевищила 108 тисяч. Ці невтішні цифри змусили Кабмін внести пропозицію про продовження карантину до 1 листопада.

Крім того, на прохання прем'єр-міністра Ізраїлю прийняли рішення про обмеження паломництва хасидів до Умані на святкування Рош ха-Шана.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, нові карантинні зони з 24 серпня, де закриються кафе і зупиниться транспорт.

Як повідомляв Знай. ua, у Чернівцях наплювали на" червону зону " Зеленського.

Також Знай. ua писав, що 1 вересня в дитячих садках, як вони працюватимуть під час карантину.