Індустрія моди змінюється разом із плином часу. Останніми роками більшість жінок намагались дотримуватись стандартів ідеальної фігури 90-60-90. Сьогодні всі імениті бренди полюють за топовими моделями з яскравою і нестандартною зовнішністю, як, наприклад, Ешлі Грем, Вінні Харлоу, Сієра Скай або Тамі Глаузер. І це доводить, що уявлення про жіночу красу не статично.

Ешлі Грем, фото Instagram
Ешлі Грем, фото Instagram

Вінні Харлоу
Вінні Харлоу

На початку 20 століття Ілюстратор Чарльз Гібсон ввів в моду ефектне жіноче тіло, схоже на петльову вісімку, завдяки корсету з супер-стяжкою. Красивою вважалася висока дівчина з царственої поставою, пишними, недбало заколотим волоссям, тонким носиком і відчуженим виразом обличчя.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Через 10 років перебільшені вигини Гібсона були замінені маленьким бюстом і вузькими стегнами. Однак незабаром намітився перехід від обтічного і мініатюрного образу 1920-х років до більш пишного 1930-м.

Друга світова війна внесла корективи і в моду - плечі в стилі мілітарі (широкі, квадратні і агресивні) і незграбність - в порядку речей. Довгоногий, квадратний жіночий силует-данина тій епосі.

У 1950-і роки ідеальний тип статури досягає пропорцій Джесіки Реббіт. Після незграбної епохи 40-х пом’якшення у моді цінувалося понад усе. Лялька Барбі була створена саме в цьому десятилітті, створюючи ідеал з крихітною талією і великими грудьми.

Гойдання 60-х повертає маятник в іншому напрямку.Такі моделі, як Твіггі і Джин Шрімптон уособлювали собою новий ідеал: ляльковий, дуже стрункий і мініатюрний.

У 70-ті правлять амазонські супермоделі. Ці високі довгоногі жінки уособлюють новий жіночий ідеал. Іконою десятиліття була Ферра Фосетт.

80 - ті роки відкрили еру фітнесу завдяки Джейн фонді, яка подарувала світу новий стандарт жіночої краси-спортивну фігуру.

Дивні 90-ті відкрили еру безпритульних з хлоп'ячими формами і виснаженим виглядом, королевою якого була Вайнона Райдер.

Трохи пізніше, курс знову змінився і в моду повернулися пишні форми як у Кім Кардашьян, Дженніфер Лопез.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше волосся росте як на дріжджах: секретний рецепт трихологів, швидкий результат.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зірка "Топ-модель по-українськи" порадила прості способи вічної молодості: шкіра буде, як у малюків.

Також "Знай.ua" писав, що петрушка для вічної молодості: дієтологи розповіли про незвичайні властивості рослини.