Праворадикальна партія "Демократична сокира" публічно вибачилася перед колишнім президентом Петром Порошенком за критику його присутності на Марші захисників у День Незалежності членом політради партії Антоном Колумбетом.

Заступник голови в Київському міському співтоваристві ветеранів АТО Антон Колумбет пояснив, що рух ветеранів – аполітична організація, а партія "Європейська солідарність", хоча і зазнала краху репутації, думає тільки про просування своїх політичних інтересів.

"Рух ветеранів України - аполітична організація. І ми не хочемо перетворювати наші акції на майданчик для політичного піару. Аж ніяк не тому, що ми не віримо в політичні засоби боротьби. А просто тому, що якщо ми почнемо це робити - всі наші акції, всі наші рухи розіб'ються на купу клубів за політичними інтересами. Окремо "Національний Корпус", окремо "ЄС", окремо "Свобода" - і кожен намагається, щоб його прапор височів вище за інших. Ми можемо це зробити. Але це буде неправильно, і ми про це знаємо", - заявив Колумбет.

За його словами, частина ветеранів вороже ставиться до експрезидента, а новина про його присутність на Марші захисників викликала обурення у багатьох.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На наступний день пост у Facebook Колумбета зник, а в партії від його слів відхрестилися і порахували "помилкою".

"Від імені "Демократичної Сокири" я, Юрій Гудименко, приношу вибачення Петру Олексійовичу Порошенку за висловлювання члена політради партії Антона Колумбета. Позиція Колумбета не є позицією партії "Демократична сокира". Партія не була організатором маршу, не пред'являла вимог організаторам і не була проти присутності на марші будь-якого проукраїнського діяча", - сказано в повідомленні.

У "Демсокірі" також повідомили про відсторонення Колумбета за його власною ініціативою.

"Ми готуємо голосування в додатку, де прихильники нашої партії власноруч визначать, чи буде Антон Колумбет і далі працювати в партії", - розповіли радикали.

пост партії в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ветерани засудили "дикі танці" на День Незалежності України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко злетів з котушок через Зеленського: "Він боїться української армії".

Також портал Знай.uа писав, Порошенко їдко висміяв Зеленського в рекламі: "Україна це ми".