У Мінекономіки України вважають, що підвищення тарифів на газ для населення неминуче, причому наступні два роки воно відбуватиметься неодноразово. Так, в результаті споживачам доведеться платити більше двохсот доларів за тисячу кубометрів блакитного палива.

Читайте Знай в Google News!

Імпортний природний газ для українців буде неухильно зростати в ціні протягом двох найближчих років, завдяки чому вже в 2023 році його ціна становитиме приблизно 214 доларів за тисячу кубометрів. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства економічного розвитку України.

Газова конфорка, фото pixabay
Газова конфорка, фото pixabay

Вже в 2021 році тарифи на газ буде підвищено на 19,6%, тоді як вже на 24% вони зростуть в наступному, 2022 році. Підвищення триватиме до того часу, поки вартість тисячі кубометрів імпортного природного газу не досягне згаданої ціни. Радує одне - до кінця 2020 року підвищення вартості газу для населення навряд чи відбудеться.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тарифи на газ, фото: 2x2.su
Тарифи на газ, фото: 2x2.su

При цьому вартість імпортного газу для промислових підприємств зростатиме ще стрімкіше. Так, в 2021 році ціна зросте на 43,8%, тоді як в наступні роки - 2022 і 2023 - на 11,7% і 8% відповідно.

Також в Мінекономіки анонсують і підвищення тарифів на воду, яка ще до кінця року подорожчає на 23%. У наступні роки вартість центрального водопостачання стане вище на 11, а після - ще на 5%. Крім інших комунальних послуг, на 10% в найближчі три роки підвищиться і вартість електроенергії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, профспілка працівників вугільної промисловості вимагає від МІУ відкликати проєкт наказу про уніфікацію плати за порожній пробіг.

Як повідомляв Знай.uа, "Нафтогаз" підвищив ціни на газ для населення через зростання цін на хабі в Європі.

Знай.uа писав, Закарпаття заполонила армія безробітних, всьому виною карантин.