По американському штату Луїзіана і Техасу пронісся один з найсильніших і руйнівних ураганів в історії країни. На даний момент повідомляється мінімум про 6 загиблих і понад 900 тисяч зруйнованих будинків.

Про це повідомляти AP.

Читайте Знай в Google News!

Влада штату вже назвала ураган найпотужнішим стихійним лихом, яке обрушилося на Луїзіану. Підрахунки щодо оцінки збитку триватимуть протягом декількох днів. Уряд вважає, що вдалося уникнути катастрофічних втрат.

Ураган в США, фото: CNN
Ураган в США, фото: CNN

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Швидкість вітру від "Лаури" досягала 241 км/год.відзначимо, що швидкість самого руйнівного урагану за всю історію США — Катріни — в 2005 році досягала 280 км/год, але коли стихія дійшла до штату Луїзіана, швидкість вітру дещо зменшилася.

Ураган в США, фото: CNN
Ураган в США, фото: CNN

Президент Америки Дональд Трамп повідомив, що на вихідних поїде в Луїзіану і Техас, щоб особисто подивитися на збитки від стихійної катастрофи.

Ураган в США, фото: CNN
Ураган в США, фото: CNN

Відомо, що ураган повністю зрівняв із землею тисячі будинків у місті Лейк-Чарльз, там на вулицях лежать вирвані стовпи електропередач і дерева.

Також через "Лауру" стався витік хімічних речовин з заводу, який виробляє побутові очищувачі.

Як писати CNN, через повалені дерева загинули 14-річна дівчина, 51-річний, 60-річний і 64-річний чоловіки. Також через отруєння чадним газом у квартирі загинули двоє чоловіків. З прибережної зони вже евакуювали близько 580 тисяч осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, буревій наробив біди на Буковині, зірвані дахи та розчавлені сараї, село у відчаї.

Як повідомляв Знай. ua, злощасний ураган позбавив дніпрян головної визначної пам'ятки.

Також Знай. ua писав, що киян попередили про насуваються грози і Ураган-закривайте вікна і не паркуйтеся під деревами.