Український поет, перекладач і есеїст Андрій Любка показав свій погляд на пандемію коронавірусу і зізнався, що найбільше його засмучує в цій ситуації. Виявилося, що закриті кордони турбують письменника.

Про це поет розповів на своїй сторінці в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

" у всій цій пандемії коронавірусу найбільше мені муляють закриті межі. В останній раз в іншій країні я був у лютому, після того всі плани зазнали краху, поїздки скасувалися. Не впевнений, що саме зараз мені дуже потрібно їхати закордон, але відчуваю, що це бажання набагато сильніше, ніж було в кінці серпня минулого року. Прагнення їхати світ за очі таке потужне саме через те, що кордони закриті. Хоч я і живу всього в 2 кілометрах від Словаччини, потрапити мені туди неможливо. Добру сотню разів я був у цій країні, але тепер чомусь особливо хочеться",-пише він.

Андрій стверджує, що найбільше йому хотілося б поїхати в Бухарест, так як це місто кайфового серпневого декадансу".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

" мені майже фізично болісно, коли уявляю, як тепер живуть всі мої улюблені міста. Як хтось вечеряє в морському ресторані на набережній Констанци або вилазить з води на бетонне узбережжя моря в Балчику. Як хтось вибирає кавун у продавця прямо на узбіччі сільської дороги у Воєводині або купує собі гарячий бурек до сніданку в Белграді. Який вид відкривається з руїн Старої фортеці в Пловдиві або як смакує Еспресо в тій кав'ярні в центрі Трієста, де завсідником був Джойс", - говорить він.

Крім того, поет згадав про лавки у дворі університету Варшави, де він так любив сидіти в перервах.

" для мене закриті кордони-як гамівна сорочка. А неможливість подорожувати - як завчасний досвід смерті: адже саме в такі моменти ми розуміємо, що Стамбул і Любляна спокійно живуть без нас так, ніби нас ніколи там не було, ніби нас взагалі ніколи не існувало. Тому часом дуже хочеться прокинутися о п'ятій ранку від будильника, усвідомити, що ти в Бухаресті і треба вставати, тому що вирушаєш в мандри, машина чекає під будинком вже упакована, а поснідати можна і десь по дорозі...",- стверджує поет.

У всій цій пандемії коронавірусу найбільше мені муляють закриті кордони. Востаннє в іншій країні я був у лютому, після...

Geplaatst door Андрій Любка op Vrijdag 28 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, івідомий письменник поділився рецептом справжнього закарпатського бограча в Казані.

Як повідомляв Знай. ua, український письменник розповів про улюблений Закарпатський літній суп.

Також Знай. ua писав, що письменник визначив, як залишити заробітчан вдома.