Сьогодні, 30 серпня, святкує 66-річчя білоруський президент Олександр Лукашенко, до Дня народження якого запланована чергова акція протесту. Однак правоохоронні органи вже встигли оточити Майдан Незалежності, біля якої знаходяться десятки автозаків і водометів для боротьби з опором і де хотіли зібратися місцеві жителі.

Читайте Знай в Google News!

Біля площі Перемоги були помічені росіяни, які тримають в руках білоруські і російські прапори, а також георгіївські стрічки.

Біля Площі Незалежності в Мінську повинен пройти "Марш Мiру i Незалежнасцi", нещодавно ж там були помічені дівчата в національних костюмах, які принесли туди гарбуза.

Вони нагадали про білоруську традицію, коли "викочують гарбуз" нареченому, що не сподобався нареченій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Всі ці дії відбуваються після виборів президента в Білорусі, за результатами ЦВК на яких переміг Олександр Лукашенко, який набрав близько 80% голосів, а його головний суперник Світлана Тихановська — приблизно 10%.

Ці дані, на думку більшості, були сфальсифіковані і народ вийшов на масові акції протесту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна "заморозила" всі контакти з Білоруссю, Кулеба назвав причини: "з Лукашенком не спілкуємося"

Як повідомляв "Знай.ua", доплати до пенсій, підступний демарш Лукашенка, "Іловайський фонтан" Порошенка і крихкий мир на Донбасі — головне за ніч.

Знай.ua писав, що у Лукашенка переклали відповідальність за " величезний збиток" на Україну: "суперечить сама собі"