З 1 вересня півтора мільйона українських пенсіонерів отримають підвищені виплати, що безпосередньо пов'язано з підвищенням мінімальної зарплати, затвердженим Верховною Радою.

Однак, не всі пенсіонери зрадіють, оскільки підвищені виплати призначені лише тим з них, хто виконав головні умови за стажем.

А якщо пільговик виконав певні обов'язкові процедури і досяг віку 65 років, то він може розраховувати на 40% від мінімальної зарплати. Якщо зараз розмір виплати становить 1889 гривень, то після перерахунку - 2000 гривень.

Щодо виплат пенсій по-новому, то тут також не все райдужно. Призначення виплат буде відбуватися автоматично, але не для всіх. Про це повідомив радник глави Мінсоцполітики Шамбір.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Якщо у Пенсійного фонду є вся інформація, ми готові до автоматичного призначення. Але в електронному вигляді персоніфікована інформація у нас є тільки з 2000 року. Але люди, які сьогодні виходять на пенсію, мали стаж і до цього періоду. Тому сьогодні говорити про масовий перехід на призначення автоматичної пенсії ще зарано″, - раніше попереджав Шамбір.

Щоб пенсіонеру в автоматичному режимі призначили виплати, в базі ПФУ повинні бути наступні дані: інформація про страховий стаж і розмір відрахувань людини до Фонду за весь час його роботи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Мінсоцполітиці сказали, скільки років стажу потрібно, щоб вийти на пенсію

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні суттєво зросли борги по зарплаті

Також Знай.ua писав, у ПФУ пояснили, як можна купити відсутній стаж