Переворот у світі науки - вчені здійснили сенсаційне відкриття про неандертальців, яке змінює всі уявлення про те, в яких умовах жили попередники сучасної людини.

Читайте Знай в Google News!

У публікації PLOS One йдеться, що зміна кліматичних умов підштовхнула неандертальців до виготовлення складніших знарядь праці. Такий висновок зробили дослідники з Німеччини та Італії, виявивши у одній з печер Нижньої Баварії унікальні знахідки.

неандертальці
неандертальці

Як відомо, неандертальці жили від 130 до 28 тисяч років тому в Європі і Азії. І близько 100 тисяч років тому самим універсальним знаряддям у них був кам'яний клин-ніж. І різноманітність цих ножів змусила вчених задуматися, навіщо вони знадобилися неандертальцям.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

літній неандерталець з дитиною
літній неандерталець з дитиною

Науковці з’ясували, що виготовлення ножів було реакцією на рухливий спосіб життя в першу половину останнього льодовикового періоду. Ймовірно, це допомагало неандертальцям справлятися з нестачею природних ресурсів.

Відзначимо, що не так давно вчені прийшли до несподіваного висновку. Як виявилося, неандертальці також причетні до формування генної структури людини (раніше їх не вважали нашими предками). Останні дослідження кажуть, що від 1% до 4% геному євразійців успадковано від неандертальців.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Монтані, США, вчені знайшли пухнастого кумедного динозавра

Як повідомляв портал Знай.ua, новий вид пернатого динозавра було виявлено в Китаї

Також Знай.ua писав, український медик розповів про грандіозний прорив у лікуванні раку