На фоні масштабної посухи на Кримському півострові відбуваються вельми тривожні події. Синоптики заявляють, що на півострові очікується аномально спекотна погода з 1 по 5 вересня, і погода не збирається балувати Крим дощами.

Читайте Знай в Google News!

У Криму за місяць пересохли кілька річок, що живлять головні водосховища. У Сімферополі воду вже подають через день, а по місту почали з'являтися бочки для зберігання води. До окупації про такі технології і мріяти не могли.

У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"
У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"

Приплив води в питні водосховища окупованого Росією Криму практично припинився. Про таку ситуацію стало відомо завдяки повідомленню Кримського Гідрометцентру.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"
У Криму тотальна посуха, фото: Telegram-канал " Україна в шоці"

Пересохла Річка Кача біля села Суворове, а 3 серпня те ж саме сталося з річкою Альмою, що знаходиться вище партизанського водосховища. Потім зникла вода в річках чорна і Бельбек. Відзначається, що 29 серпня, вперше в історії спостережень, пересохла і річка Тонас.

Проблема полягає в тому, що у верхів'ях цих річок на тлі посухи довгий час спостерігався недобір опадів, що призвело до зниження рівня води в кожній з них, а після – вода і зовсім зникла.

Ще більше ускладнює ситуацію і той факт, що за прогнозами місцевого Гідрометцентру, в Криму з 1 по 5 вересня очікується аномально спекотна погода. Середньодобова температура повітря в регіоні буде на сім градусів вище кліматичної норми, і в деяких районах Криму стовпчики термометрів піднімуться до 36 градусів.

Ситуація настільки критична, що через посуху в Сімферополі і 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів окупанти ввели подачу води за графіками. Також відомо, що починаючи з 7 вересня подача води повинна здійснюватиметься по годинах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, невгамовна Полконська їдко похвалилася відповіддю ООН щодо "зневодненого" Криму.

Як повідомляв Знай.uа, кримських двірників нарядили в "царські" лахміття, такої ганьби ще не було.

Знай.uа писав, Порошенку несподівано прилетіли флешбеки про "зелених чоловічків" і друзів-кримчан.