Як відомо, з 1 вересня мінімальна зарплата в Україні підвищилася на 277 гривень і складе близько 5000 тисяч гривень. Через це, варто зазначити, що згідно з чинним законодавством, до показника мінімалки прив'язано соціальні виплати і пенсія, то і вони їх буде збільшено.

Читайте Знай в Google News!

Виходить, що якщо в серпні мінімальна пенсія була 1889 гриві, то з 1 вересня вона збільшиться на 111 гривень і складе 2000 гривень. Однак виплати пенсіонеру, який працює або здійснює підприємницьку діяльність, будуть іншими. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Пенсійний кур'єр".

пенсіонери, фото: Уніан
пенсіонери, фото: Уніан

Зокрема, у разі працевлаштування громадянина перерахунок пенсії з урахуванням нового прожиткового мінімуму для обчислення мінімального розміру або доплати законодавством не передбачено. При призначенні (перерахунку) пенсії Пенсіонеру під особистий підпис повідомляють про його обов'язок у разі працевлаштування надати дані про це до органів Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Якщо пенсіонер не повідомить про такі зміни, а Фонду стане про них відомо під час звірки з державними реєстрами, йому можуть загрожувати штрафні санкції. Іншими словами, його пенсія може зменшитися. Окремо пенсіонерам радять за кілька місяців по досягненню пенсійного віку звернутися до фахівців Пенсійного фонду, які проведуть попередню правову експертизу документів та їх належного оформлення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Дніпрі бидло-маршрутник протягнув стареньку через весь салон: "Показуй, що там у тебе".

Як повідомляв Знай.uа, рюкзак - розкіш, про ноутбуки взагалі мовчать: як зустріли новий навчальний рік сім'ї, що живуть за межею бідності.

Знай.uа писав, Комаров зі "Світу навиворіт" повідомив про аварію на старому мосту в Карпатах: "Не витримав і провалився".