Учасник антитерористичної операції може розраховувати на дострокову пенсію в 55 років. Однак існують деякі умови. Про це стало відомо з відповіді на запитання Українки у Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Жінка поцікавилася, чи має можливість її чоловік, якому виповнилося 55 років і який є учасником АТО, оформити пенсію. І від чого це залежить.

Виявилося, що в 55 років учаснику АТО дійсно можуть нарахувати дострокову пенсію, але за умови, що у нього є посвідчення учасника бойових дій і 25 років стажу до віку отримання пенсії.

"чоловікові, який брав участь в антитерористичній операції і має посвідчення учасника бойових дій, при наявності стажу 25 років після досягнення віку 55 років може бути призначена дострокова пенсія. Розмір пенсії визначається на загальних підставах, враховується стаж і заробітна плата за період з 1 липня 2000 року по момент звернення за призначенням пенсії. При цьому також може бути врахована зарплата до 1 липня 2000 року за 60 календарних місяців поспіль, за бажанням людини, яка звертається за призначенням пенсії, згідно з відповідною довідкою", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

ЗАПИТАННЯ – ВІДПОВІДІ ❓ Мій чоловік — учасник АТО, йому 55 років. Чи може він оформитися на пенсію? Який розмір пенсії...

Geplaatst door Пенсійний кур’єр op Maandag 31 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищення пенсій з 1 вересня, кому посміхнеться удача, все залежить від стажу.

Як повідомляв Знай. ua, страховий стаж в Україні, що потрібно знати всім бажаючим вийти на пенсію.

Також Знай. ua писав, що українців змушують повернути субсидії, хто не отримає знижку і у кого віднімуть останнє.