Спецлабораторія збройних сил ФРН провела токсикологічний аналіз проб, узятих в Олексія Навального. Експерти з лабораторії бундесверу виявили в організмі російського опозиціонера сліди отрути з групи "Новачок".

Російський опозиціонер Олексій Навальний став жертвою нападу з застосуванням нервово-паралітичної бойової речовини. Про це в середу, 2 вересня заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт (Steffen Seibert).

За словами Зайберта, спецлабораторія збройних сил Німеччини провела токсикологічний аналіз проб, узятих у Навального, який перебуває на лікуванні в берлінської клініки Charite. Експерти встановили сліди хімічної речовини групи Новачок, їх висновки не підлягають сумніву, підкреслив Зайберт.

У зв'язку з цим Берлін закликає Москву пояснити обставини отруєння російського опозиціонера.

Представник німецького уряду, зокрема, сказав, що МЗС ФРН викличе посла РФ в Німеччині для бесіди про ситуацію з Навальним.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, фахівці Charite зазначають, що наслідки хвороби Навального можуть бути довгостроковими, особливо в області нервової системи

Як повідомляв портал Знай.ua, Навального нарешті дозволили транспортувати до Німеччини.

Також Знай.ua писав, дружина головного опозиціонера Росії Юлія Навальна звернулася безпосередньо до Путіна з проханням дозволити перевести її чоловіка.