Журналісти одного з українських видань звернули увагу на лист обуреної Українки, мешканки міста Пологи (Запорізька область) Олени Пістун. Жінка попросила опублікувати цей лист і пояснити права багатодітних матерів в Україні.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки публікації запорізького видання, яке також додало і коментар експерта.

Маршрутка, фото з відкритих джерел
Маршрутка, фото з відкритих джерел

До Вашої уваги текст листа:

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Шановна редакція! Прошу вас опублікувати закони в яких йдеться про права багатодітних сімей. Я сіла в маршрутку №1 Мамаджанова і надала документ "батьки багатодітної сім'ї", після цього водій почав на підвищених тонах розповідати мені, що це не той документ, за яким я можу їздити безкоштовно. Він сказав, що цей документ дійсний лише за присутності зі мною дітей. Але в моїх дітей є такі ж документи, в яких пишеться "дитина багатодітної сім'ї". Як мені бути в даній ситуації? До яких пір наші перевізники будуть "лошити" людей. Я з цим питанням буду також звертатися до міськради. Чому в пенсіонерів є пільги і вони їздять безкоштовно, а я ні? Мені потрібно утримувати неповнолітніх дітей за свій рахунок, а перевізникам за пільговиків держава доплачує. І взагалі, Мамаджанови хами, що батько, що син... Чекаю на відповідь.", - запитує жіночка у експертів.

Анатолій Шелудько, начальник відділу персоніфікованого обліку пільгової категорії населення УСЗН, розповів, що в ситуації, яку описала Олена, правда на боці водія, адже право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті мають тільки неповнолітні діти з багатодітних сімей.

Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги:

1) безкоштовне отримання ліків за рецептами лікарів;

2) щорічне медичне обстеження та диспансеризація в державних і комунальних закладах охорони здоров'я із залученням необхідних фахівців, а також компенсація витрат на зубопротезування;

3) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;

4) безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо - і міжобласних незалежно від відстані і місця проживання;

5) безкоштовне отримання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

Батькам і дітям з багатодітних сімей видаються відповідні посвідчення. Зразок посвідчення, порядок виготовлення та видачі посвідчень встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, урядовий квартал захоплять тисячі євробряхерів - у разі провалу з розмитненням, "в бій" піде зеленка.

Як повідомляв Знай.uа, у частини українців заберуть субсидії: в Мінсоцполітики пояснили, як прийматимуться рішення.

Знай.uа писав, українцям пояснили про пільги на комуналку: важлива заява Кабміну.