У Польщі уряд змінив правила проходження обов'язкової обсервації для трудових мігрантів, у тому числі з України. Тепер замість проходження двотижневого карантину при в'їзді в країну достатньо тільки 10 днів.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться в оприлюдненому розпорядженні міністра охорони здоров'я Польщі, передає Yavp.pl. Відповідний документ набув чинності з вівторка, 2 вересня.

Заробітчани, фото з youtube
Заробітчани, фото з youtube

Однак, скороченням обсервації з 14 днів до 10 справа не обмежується. Працівникам у Польщі, які будуть на карантині, більше не потрібно буде здавати ПЛР-тест на коронавірус.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У польському МОЗ зазначають, що якщо після 10-денної обсервації у людини відсутні симптоми Сovid-19, то необхідність робити тести просто відпадає. Крім того, з 14 до 10 діб скоротили тривалість ізоляції для осіб, у яких було діагностовано коронавірусну інфекцію.

Також у розпорядженні йдеться про те, що якщо у заражених COVID-19 заробітчан не буде температури або респіраторних ознак наявності захворювання, то здавати тест по закінченню терміну ізоляції їм не потрібно.

Карантин в Польщі, скріншот: YouTube
Карантин в Польщі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що погода дуритиме голови українцям то теплом, то прохолодою: коли чекати осінь