У п'ятницю, 4 вересня, в Україні почнуться синоптичні зміни. Більшість областей нашої країни зможуть перепочити від виснажливої спеки, і тільки на Сході і південному сході України ще збережеться спека до +34°C. про це на своїй сторінці в Facebook повідомила головний синоптик країни Наталка Діденко.

"Захід і Північ, взагалі, зацікавиться новою колекцією кардиганів, а хтось навіть подивиться на легкі пір'яні пуховики ... +18...+23°C", - повідомляє синоптик.

У центральній частині України все не так однозначно. У Вінницькій області буде свіжо і прохолодно, Дніпро і Дніпропетровська область ще насолодяться жаркими денечками. Південь України також зітхне з полегшенням. Ось тільки літо не побажає залишати Запоріжжя, і затримається тут ще на кілька днів.

Дощі з грозами пройдуть місцями від півночі через центральну частину в Одеську область і Крим. На Заході і сході опадів не очікується.

"У Києві на кінець робочого тижня атмосфера подарує благословенну компенсацію за пекельну спеку – очікується +20...+ 22°C та ще й з дощем. У пробках на виїздах з міста можна буде не включати кондиціонери. Молода осінь така строката", - зауважує Діденко.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке буде ставати сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, погода в Україні залишатиметься літньою до середини вересня з окремими вторгненнями холодних повітряних мас.

Також портал Знай.ua писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.