Перший тиждень навчання в українських школах завершився. На дистанційному навчанні залишилися лише ті діти, які мешкають в "червоних зонах". Також довелося перейти на онлайн-навчання в тих школах, де COVID-19 був виявлений в перші дні вересня.

Читайте Знай в Google News!

Відомий психолог Наталія Холоденко порадила батькам, як спокійно і комфортно увійти в ритм навчання під час пандемії і карантину. Про це вона розповіла в програмі "Зірковий шлях" на телеканалі "Україна".

Наталія Холоденко, фото: Знай.ua
Наталія Холоденко, фото: Знай.ua

Наталія Холоденко - мама 7-річного сина, який цього року пішов у другий клас і з проблемами навчання вона зіткнулася особисто.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зараз соцмережі вибухають постами і коментарями:" що ж робиться?", "Як це буде?". Але чим раніше ми звикнемо до цього в своїх думках, тим легше діти адаптуються до нових умов. А коли дитина щодня чує розмови, що відбувається знущання над навчальною системою, то вона відноситься до змін відповідно до слів батьків", - пояснила психолог.

За словами психолога, в школах з'явилися нові правила, але не всі вони будуть працювати і зможуть убезпечити дітей.

"Батьків не пускають до школи. Діти повинні бути в масках. На уроках школярів розсаджують. Але їх дуже мало, тому проблем не буде. Але це діти. Ви ж не будете забороняти їм бігати разом на перерві. У будь-якому випадку вони все одно знаходяться в одному середовищі: дихають одним повітрям. Чхають, особливо маленькі діти. Вони взагалі не розуміють, про що йде мова", - вважає Холоденко.

Щоб вирішити питання з масками, вона разом з сином пошила майже цілий мішок і саме таких, які до вподоби її синові.

"Головне, щоб маска була зручною і подобалася дитині. Тоді він буде носити її в школі кожен день. Особливо, якщо на ній зображений герой Minecraft, який дуже важливий для мого сина. Ларіон робив маски кожен день. Тепер їх можна легально носити в школі. Син щасливий!"- додала психолог.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, навчання на карантині: МОН виявилося не готовим до випробувань, батьки б'ють на сполох.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Шмигаль прогнозує рекордну кількість заражених вже в кінці вересня: до чого готуватись українцям.

Також, "Знай.uа" писав, що професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.