Високопрофесійна міжнародна команда фахівців з 3D-графіки, дизайнерів і архітекторів, використовуючи історичні джерела, відновила первозданний вигляд в 3D-графіку семи найбільших чудес світу, пише Smilepub. Познайомтеся з чудовими стародавніми творіннями рук людських!

Читайте Знай в Google News!

Колос Родоський

Колос Родоський-статуя бога сонця Геліоса, що стояла біля входу в родоську гавань Мандракі. 31-метрова статуя височіла на двох 15-метрових мармурових вежах, що дозволяло навіть найбільшим кораблям проходити в гавань Родосу. Статуя була споруджена жителями острова на честь перемоги над Деметрієм Македонським в III столітті до н.е.

Колос Родоський, фото з сайту top.smilepub.club
Колос Родоський, фото з сайту top.smilepub.club

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Піраміди Гізи

Три великі піраміди, кам'яні усипальниці фараонів Хеопса, Хефрена і Мікеріна, були побудовані в середині III тисячоліття до н.е. Висота найбільшої з них, піраміди Хуфу, досягає 146 метрів. За свідченнями істориків, на будівництві піраміди Хеопса було задіяно близько 100 тисяч робітників, які використовували для її зведення близько 2,3 мільйона кам'яних блоків вагою від 2,5 до 15 тонн.

Піраміди Гізи, фото з сайту top.smilepub.club
Піраміди Гізи, фото з сайту top.smilepub.club

Висячі сади Вавилона (сади Семіраміди)

За легендою, вавилонський цар Навуходоносор подарував висячі сади своїй дружині, Амітіс, щоб тій було легше змиритися з тугою за своєю квітучою батьківщиною в вавилонських пустелях. Ця легенда така красива, що навіть історики хочуть вважати її правдою, хоча однозначних доказів існування висячих садів на 20-метровій ступінчастій стіні поки не існує. За легендою, для цариці були зведені не тільки сади, а й система поливу, гідна сучасних інженерних споруд.

Сади Семіраміди, фото з сайту top.smilepub.club
Сади Семіраміди, фото з сайту top.smilepub.club

Олександрійський маяк

Олександрійський маяк був побудований в III столітті до н. е. на острові Фарос біля єгипетської Олександрії архітектором Состратом Кнідським на замовлення правителя Єгипту Птолемея I. Маяк будували 12 років. Його висота сягала 135 метрів, а його світло було видно за 50 кілометрів. Він складався з трьох веж: прямокутної основи, восьмикутної будови в середині і циліндра у верхній частині. Олександрійський маяк вважається першим маяком у світі.

Олександрійський маяк, фото з сайту top.smilepub.club
Олександрійський маяк, фото з сайту top.smilepub.club

Галікарнаський мавзолей

Надгробний пам'ятник для карійського правителя Мавзолу був споруджений в турецькому Галікарнасі (нині Бодрум) в середині IV ст.До н. е. за наказом його дружини Артемісії. 45-метровий мавзолей з білого мармуру, прикрашений 330 статуями, був настільки красивий і величний, що ім'я Мавзолу назавжди увійшло в Мови світу в якості назви грандіозної усипальниці правителя.

Галікарнаський мавзолей, фото з сайту top.smilepub.club
Галікарнаський мавзолей, фото з сайту top.smilepub.club

Статуя Зевса в Олімпії

Мармуровий храм Зевса в Олімпії, побудований в V столітті до н.е. перевершував розмірами всі існуючі на той момент храми, а знаходилася там статуя Зевса Олімпійського, зведена великим Фідієм із золота, дерева і слонової кістки, висотою близько 15 метрів, греки вважали найграндіознішою статуєю у світі. Вона залишалася предметом поклоніння до початку нової ери. Але коли в IV столітті н. е. римляни, прийнявши християнство, закрили всі грецькі храми, статуя виявилася покинута, і доля її донині залишається невідомим.

Статуя Зевса в Олімпії, фото з сайту top.smilepub.club
Статуя Зевса в Олімпії, фото з сайту top.smilepub.club

Храм Артеміди в Ефесі

Храм Артеміди в Ефесі був зведений на кошти легендарного Лідійського царя-багатія Креза - не дивно, що творіння архітектора Херсіфрона з Кносса своєю величністю, величезною площею і лісом мармурових колон викликав подив у сучасників. Однак храму не щастило: за свою не таку вже довгу історію був зруйнований тричі. Споруджений в IV столітті до н. е. храм був спалений Геростратом в 356 році до н.е., не простоявши і століття. Того разу, однак, жителі Ефеса відновили храм усім світом.

Храм Артеміди в Ефесі, фото з сайту top.smilepub.club
Храм Артеміди в Ефесі, фото з сайту top.smilepub.club

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.