З 11 серпня в Білорусі не вщухають протести. Пов'язано це з тим, що білоруський народ не згоден з офіційними результатами виборів. Лікар-волонтер однієї з лікарень Мінська розповіла про травми, яких завдали силовики протестувальникам у СІЗО. Про це пише DW.

Жінка, яка поспілкувалася з журналістами — лікар-невролог. Вона працює в "швидкій" і розповіла, що найбільше постраждалих було на початку протестів. Її зміна припала на ніч з 13 на 14 серпня, якраз коли були масові затримання. Доктор оглядала постраждалих, які виходили з Центру ізоляції правопорушення (ціп) на вулиці Охрестина.

" спочатку випускали тих, хто, якщо можна так сказати, не дуже постраждав: люди були з синцями, але виходили самі і досить бадьоро. Після 3 години ночі стали звільняти тих, хто був сильно побитий. У них були так звані "окуляри" - стікають синці під очима. Такі з'являються при травмах голови середнього ступеня тяжкості. Я оглядала людей з проломленим черепом, тобто була видна вм'ятина від удару тупим предметом"

Вона також розповіла, що в основному людей били по ногах. Після СІЗО лікарі діагностували у людей також переломи пальців, променевих кісток, пошкодження суглобів і навіть інфіковані переломи.

За словами одного з постраждалих, найбільше "отримували" ті, хто чимось зовні відрізнявся від інших. Також сильно страждали ті, хто мав фотографії з місця протестів або браслети в червоно-білих тонах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Запам'ятався хлопець, якому дреди зрізали разом зі шкірою голови. За його словами, співробітники ізолятора не люблять людей, які чимось зовні відрізняються: якщо у людини був Пірсинг або татуювання, били більше за інших. Говорили ще, що затриманих ділили на групи і позначали фарбою: наносили на одяг або просто на голову", лікар

При цьому практично всі, з ким спілкувалася лікар, говорили, що за три доби їли, в кращому випадку, один раз.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляє портал " Знай.ua» У Харкові футболісти влаштували мордобій на полі, фанати зацінили

Також " Знай.ua " писав, що Українські копальні влаштовували бійку з підлітками-чим ми краще Білорусі?