Інтимні подробиці життя 99-річного чоловіка британської королеви принца Філіпа повідала у своїй книзі Королівський біограф Інгрід Сьюард. Вона розповіла про ворожнечу і її причини між членами королівської родини.

Читайте Знай в Google News!

У 1990 – х роках, коли різні катастрофи підірвали репутацію королівської сім'ї - розлучення Діани з принцом Чарльзом і насувається розлучення принца Ендрю з Сарою Фергюсон-Філіпа в приватному порядку запитали, що він про все це думає.

"Все, над чим я працював 40 років, пішло нанівець", - відповів він.

Мало хто за межами королівських кіл знає, як багато він працював, щоб допомогти Діані під час розпаду її шлюбу з Чарльзом, стверджує біограф.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Їхні стосунки почалися добре. Коли Діана вперше приєдналася до Королівської сім'ї, саме Філіп прийшов їй на допомогу, сидів поруч з нею за вечерею і базікав з нею, поки вона вчилася опановувати мистецтво світської бесіди.

принцеса Діана, фото GettyImages
принцеса Діана, фото GettyImages

Коли шлюб Діани і Чарльза почав руйнуватися, а її все більш скандальна поведінка загрожувала іміджу монархії, чоловік королеви спробував допомогти, зав'язавши з нею суто особисте листування і пояснивши, що він розуміє труднощі вступу в шлюб з королівською сім'єю.

Підписавши себе "Па", Філіп писав леді Діані, що з боку Чарльза нерозумно ризикувати всім разом з Каміллою".

Він продовжував: "Ми ніколи не мріяли, що він може кинути тебе заради неї. Я не можу уявити, щоб хтось у здоровому глузді залишив тебе заради Камілли. Така перспектива ніколи не приходила нам в голову".

Принцеса Діана, архівне фото
Принцеса Діана, архівне фото

У червні 1992 року Діана відповіла свекру: "Дорогий тато, мені було так приємно отримати твій лист, і особливо, що ти відчайдушно хочеш допомогти ... Я дуже вдячна тобі за те, що ти надіслав мені такий чесний і сердечний лист. письмо. Сподіваюся, ви прочитаєте моє в тому ж дусі. З любов'ю від Діани".

Через чотири дні Філіп відповів їй листом: "Спасибі, що знайшли час відповісти на мій лист. Я сподіваюся, що це означає, що ми зможемо і далі використовувати цю форму спілкування, оскільки, схоже, дуже мало інших можливостей для обміну думками".

Через чотири дні після цього, незадовго до свого 31-го дня народження, Діана писав у відповідь: "Дорогий ТАТО, спасибі, що так швидко відповіли на мій довгий лист. Я згодна, що ця форма спілкування дійсно здається єдино ефективною в даній ситуації, але, принаймні, це початок, і я вдячна за це. Сподіваюся, ви не знайдете цей лист занадто довгим, але я відчула величезне полегшення, отримавши такий продуманий лист, як той, який ви мені надіслали, демонструючи таке очевидне бажання допомогти. Моя найгарячіша любов, Діана".

На це послання герцог Единбурзький відповів так: "я можу тільки повторити те, що сказав раніше. Якщо мене запросять, я завжди зроблю все можливе, щоб допомогти Вам і Чарльзу в міру своїх можливостей. Але я цілком готовий визнати, що у мене немає таланту консультанта з питань шлюбу!"

"Дорогий тато, мене особливо зворушив твій останній лист – - цитує Інгрід Сьюард відповідь принцеси Діани. - Ви дуже скромно оцінюєте свої навички ведення шлюбу, і я з вами не згодна!".

Листування було продовжено. Хоча точні подробиці всього листування між свекром і невісткою недоступні, суть послань Філіпа, зазначає його біограф, полягала в тому, що Чарльз був неправий, повернувшись до Камілли, але і Діана була неправа, маючи коханців. У міру того як йшов обмін листами, герцог Единбурзький просив її подумати, чому її чоловік повернувся до своєї колишньої пристрасті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, війна Меган Маркл і Кейт Міддлтон навіки залишиться в Королівській книзі.

Як повідомляв Знай. ua, 71-річний принц Чарльз був удостоєний почестями від Кейт Міддлтон.

Також Знай. ua писав, що принц Гаррі посварився з королевою Єлизаветою II через Маркл.